Turnir za mlade
8

U Zenici završen Kengur kup 2012.

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Ovog vikenda je u organizaciji košarkaškog kluba Kengur Zenica održan Međunarodni košarkaški turnir za mlade.

Učešće na ovom turniru uzelo je preko 420 mladih takmičara iz Hrvatske, Italije, Srbije, Slovenije, Mađarske te Bosne i Hercegovine.

Danas su odigrane finalne utakmice u svim kategorijama, a najbolje rezultate ostvarila je ekipa Sparsa iz Sarajeva, koja je osvojila dva prva mjesta u kategoriji pionira i kadeta.

U kategoriji predpionira prvo mjesto je pripalo Kenguru iz Zenice, dok su iza njih bile ekipe Zalaegersega iz Mađarske te Vitez. U pionirima prvoplasirana ekipa je bila Spars iz Sarajeva dok je drugo mjesto zauzela ekipa iz Bugojna, Basket time, treće mjesto je pripalo ekipi Viteza.

Košarkaški klub Spars iz Sarajeva bio je i prvoplasirana ekipa u kategoriji kadeta, a Falconi iz Tuzle zauzeli su drugo mjesto, dok su domaćini, Kengur iz Zenice, osvojili bronzanu medalju.

U kategoriji juniora u finalu su se sastale ekipa Realwaya iz Sarajeva te ekipa Bosne iz Sarajeva. Prvo mjesto je osvojila ekipa Bosne iz Sarajeva savladavši ekipu Realwaya rezultatom 83:59, dok je treće mjesto pripalo ekipi Čelika iz Zenice.

Košarkašice ekipe BH start osvojile su prvo mjesto u kategoriji kadetkinja dok je Željezničar iz Sarajeva bio drugoplasirana ekipa na ovom takmičenju. Ekipa Viteza osvojila je po treći put treće mjesto na ovom takmičenju.

"Ovo nam je peti ili šesti put na ovom takmičenju kako učestvujemo i organizacija je kao i svaku put na visokom nivou. U finalnoj utakmici sa Realwayom kao i na svim utakmicama na ovom takmičenju eksperimentisao sam sa ekipom gdje sam doveo neke novitete koji se dokazuju na ovom turniru za izbor u sljedećoj sezoni. Protivnici su bili teški, ali kako smo i očekivali, osvojili smo prvo mjesto. Od početka učim svoju ekipu da je biti šampion jedina prava stvar u ovom sportu. Zahvaljujem se svima na odzivu i na organizaciji ovog takmičenja.", izjavio je trener juniora KK Bosna, Dženan Podbičanin.