"Beko S.ketch street basketball'
0

U završnoj utakmici nastupili Marković, Halimić i Avdić

FENA
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Sarajevo-x.com
Amaterski turnir u uličnoj košarci ''Beko S.ketch Street Basketball 2011'' završen je danas revijalno humanitarnim susretom, kojim su prikupljena finansijska sredstva i pokloni za KJU ''Dom za djecu bez roditeljskog staranja" Bjelave.

Takmičenje u uličnoj košarci je nadogradnja projekta ''S.ketch'' koji je započet 2008. godine. Projekt predstavlja kombinaciju sporta, muzike i popratnih takmičenja.

Pobjednici turnira ''Beko S.ketch Street Basketball 2011'' u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji osvojili su Beko LCD televizore, dok su drugoplasirane i trećeplasirane ekipe osvojile poklon pakete proizvoda i usluga Telemacha, Sportlife-a, AXE-a, Nestle-a i Red Bull-a.

Na humanitarnom košarkaškom susretu nastupili su Nenad Marković, Emir Halimić, Samir Avdić, Muhamed Konjić, Srđan Vuletić, Zlatan Fazlić, Merima Šećerbegović i Marina Hrapović.

Bivši košarkaš sarajevske Bosne i reprezentacije BiH Nenad Marković izjavio je u razgovoru za Fenu da sportskih manifestacija za djecu u Sarajevu nedostaje, te da mu se čini da su djeca sve manje zainteresirana za uličnu košarku.

''Ovo su sporstki događaju koji uvode djecu u ovaj sport. Na žalost u Sarajevu su rijetki i mi se moramo potruditi da to promijenimo i približimo košarku najmlađim generacijama, jer čini mi se da djecu sve manje zanima košarka'', istakao je Marković.

Proslavljani bh. košarkaši Nenad Marković, Emir Halimić i Gordan Firić 3. oktobra u Sarajevu pokreću košarkašku školu ''GEN'', koja predstavlja nastavak uspješnog projekta košarkaškog kampa kojeg je navedena trojka ljetos organizirala na Bjelašnici.