Legendarni Kari
23

U Vijećnici promovisana knjiga Svetislava Pešića "Moja igra moj put", brojne poznate zvanice

N. M.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
U sarajevskoj Vijećnici večeras je održana promocija knjige legendarnog Svetislava Pešića pod nazivom "Moja igra moj put", a ovaj događaj okupio je brojne poznate goste.

Vijećnica je, osim samog Pešića, ugostila velikane poput Nenada Markovića, Razije Mujanović, Faruka Hadžibegića, Fuada Muzurovića, Samira Avdića i Mirsada Fazlagića, a prisutni su bili i naš najbolji košarkaški sudija Ademir Zurapović, Džemaludin Šerbo, Kemal Alispahić, Ibrahim Krehić, Rade Matić, Nijaz Ferhatović, Dragan Bajić, Miloš Đurković, Pavle Pepđonović, Sulejman Begović, Said Čolpa, Slavica Delibašić te otac i brat Džanana Muse, košarkaša Real Madrida.

"U sportu uspjeh ne leži u tome da radiš samo ono što voliš, nego da voliš ono što radiš", jedna je od poruka koje je Pešić poslao tokom promocije.

Promociji je prisustvovao i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, koji je svojim dolaskom uveličao ovaj događaj, kao i potpredsjednik Federacije BiH Igor Stojanović te načelnik Općine Centar Srđan Mandić.

"Ovdje sam proveo najveći dio svog života, najviše sam živio u Sarajevu i sigurno mi je svaki dolazak budi emociju. Drago mi je da sam ponovo ovdje, prije svega da vidim svoje prijatelje, jer na kraju krajeva dolaziš tamo gdje su ti prijatelji", rekao je Pešić u obraćanju.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

"Moja igra moj put" je nastala kao Pešićeva želja da, jednog dana kada se povuče, pogleda šta se sve dešavalo u njegovom životu i karijeri.

Otkrio je Pešić da je s pisanjem knjige počeo 2016. godine kada je prekinuo trenersku karijeru zbog operacije koljena. Mislio je da nakon toga više neće raditi i biti trener. No, 2018. godine je preuzeo Barcelonu, a trenutno je selektor Srbije.

O knjizi popularnog Karija na promociji je govorio je i njegov saigrač i prijatelj Mirsad Milavić, kao i proslavljeni košarkaš Samir Avdić. Video linkom se u Vijećnicu javio i Emir Mutapčić, bh. košarkaški stručnjak.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Na promociju je iz dalekog Dubaija u Sarajevo došao Dejan Kamenjašević, sin legendarnog radio-reportera Mirka Kamenjaševića.

Promociju knjige organiziralo je Udruženje sportskih novinara BiH, koje je ovom prilikom proglasilo Džanana Musu i Lanu Pudar za najbolje sportiste Bosne i Hercegovine u 2023. godini te su uručili 9 nagrada doajenima sportskih novinara.