Finalna serija
16

U trećoj utakmici doigravanja za prvaka BiH Igokea dočekuje Bosnu

Piše: Edin Isanović
Igokea večeras u Laktašima dočekuje ekipu Bosne Royala u okviru treće utakmice doigravanja za prvaka BiH u košarci.

Nakon dva meča rezultat je 1:1. Aktuelni prvaci prvo su poveli na svom parketu rezultatom 1:0 u finalnoj seriji. Tada su slavili pobjedu rezultatom 87:71. Ipak, u srijedu su Studenti u Sarajevu u dvorani "Mirza Delibašić" KSC Skenderija stigli do trijumfa od 76:71 i na taj način su poravnali rezultat.

Oko 2.000 zaljubljenika u čarobnu igru pod obručima moglo je uživati u neizvjesnoj košarkaškog predstavi i borbi do posljednje sekunde. Studenti su na kraju uspjeli drugi put u ovoj sezoni slaviti protiv aktuelnog prvaka BiH i velikog favorita za naslov te osigurati još jednu utakmicu u Sarajevu.

Strateg Bosne Dušan Gvozdić uradio je u proteklom periodu dosta dobrog posla. Košarkaši Bosne igraju kolektivno, bore se za svaku loptu.

Bosna je bila prva u Ligi 10, drugoplasirana u Ligi 6, finalista Kupa BiH, a trenutno igra finale za prvaka BiH. Sa sigurnošću se može reći da se košarka vratila u Sarajevo.

S druge strane, Igokea je neprikosnoveni vladar bh. košarke u posljednje četiri godine kada su osvajali titule. I u ovom okršaju su favoriti za naslov.

Utakmica u Laktašima počinje u 20:15 sati uz direktan prijenos na BHT1. Finale se igra na tri dobijene utakmice.