Košarka
0

U Sarajevu treći memorijal "Mirza Delibašić"

FENA
U organizaciji Košarkaškog kluba Bosna ASA BH Telecom u Sarajevu će u petak, subotu i nedjelju biti održan Treći memorijalni turnir "Mirza Delibašić".

Na turniru posvećenom najboljem sportašu prošlog stoljeća u Bosni i Hercegovini nastupit će košarkaši Bosne, FMP-a, Fenerbahčea i Braunschweiga. Bit će to prilika da građani Sarajeva na djelu vide tri jake evropske ekipe, kao i novu Bosnu, predvođenu trenerom Jurijem Zdovcom te sa četiri američka pojačanja.

"Bit će to prava provjera ekipe. Mada smo dosad odigrali nekoliko pripremnih utakmica mislim da ćemo tek na ovom turniru vidjeti kvalitet Bosne. Zadovoljan sam pripremama i s optimizmom gledam u budućnost. Mislim da s ovom ekipom možemo ostvariti ciljeve, plasman u drugi krug ULEB kupa te osvajanje domaćeg prvenstva i Kupa", izjavio je Zdovc.

Bosna u prvom susretu Memorijala u petak igra s Braunschweigom, u subotu se sastaje s FMP-om, dok će u nedjelju odmjeriti snage s Fenerbahčeom, za koji nastupa bh. reprezentativac Damir Mršić.

Kada je u pitanju igrački kadar Zdovc je naglasio da je bilo određenih problema s povredama Williamsa i Rahimića, ali da očekuje da će oba igrača nastupiti u petak. Trener Bosne kazao je da očekuje da će i Amerikanac Bryan Bailey, koji je na probi u Bosni, opravdati očekivanja i potpisati ugovor. On bi ujedno bio i posljednje pojačanje studenata za predstojeću sezonu. Prvu priliku za dokazivanje imat će u petak protiv Braunschweiga.

Susreti Memorijalnog turnira "Mirza Delibašić" bit će odigrani u Olimpijskoj dvorani Zetra zbog zauzetosti dvorane "Mirza Delibašić" KSC Skenderija. Dnevne ulaznice već su puštene u prodaju po cijenu od pet KM.

Raspored susreta na turniru: -petak:

Fenerbahče - FMP (18.00) Bosna - Braunschweig (20.15)

  • subota: Fenerbahče - Braunschweig (18.00) Bosna - FMP (20.15)

  • nedjelja: Braunschweig - FMP Bosna - Fenerbahče