Čudno, ali istinito
16

U NBA ligi klubovi igraju po 82 utakmice, a zvijezda Brooklyna je uspjela odigrati 83

E. B.
Mikal Bridges
Mikal Bridges
Ligaški dio NBA lige je sinoć završen, a mnogi su bili iznenađeni što je zvijezda Brooklyna Mikal Bridges na parketu proveo samo četiri sekunde.

Bek Brooklyna je počeo susret protiv Philadelphije u startnoj petorci, a odmah nakon podbacivanja je napravio prekršaj i izašao iz igre.

Dva su razloga bila za to. Naime, on je na taj način nastupio ove sezone u svojoj 83. utakmici, a i produžio je rekord po broju uzastopno odigranih utakmica.

Svi klubovi u NBA ligi u jednoj sezoni odigraju 82 utakmice kroz ligaški dio sezone, te je impresivno ovo što je Bridges postigao.

Iako je neobično da igrač odigra 83 utakmice u sezoni, ne može se reći da je i nikad viđeno. Tačnije, Bridges je postao 42. igrač u historiji NBA lige koji je odigrao 83 ili više utakmica u istoj sezoni.

Naravno, to se može postići ako igrač promijeni ekipu tokom sezone s obzirom da ekipe većinom nemaju isti broj odigranih utakmica. Bridgesa je Brooklyn Netsi uzelo od Phoenixa kao dio razmjene za Kevina Duranta. Do tada je za Sunse već bio odigrao 56 utakmica, a do kraja sezone za Netse je sakupio još njih 27.

Osim ovog neobičnog postignuća, Bridges je nastavio i nevjerovatan niz. Naime, on od početka karijere nije propustio nijednu utakmicu, te je sinoć odigrao svoju 392. uzastopnu.

Bridges je u ovoj sezoni na prosjecima od 20,1 poena, 4,4 skoka i 3,3 asistencije po utakmici, a u play-offu njegov Brooklyn će igrati u prvom krugu Istočne konferencije protiv Philadelphije.