Streetball Mostar
10

U Mostaru se nakon dugo godina vratila tradicija ulične košarke

G. Š.
U Mostar se nakon dugo vremena vratila ulična košara, te je po prvi put održan turnir pod nazivom Streetball Mostar u sklopu manifestacije Mostar Open City okupio takmičare iz raznih krajeva regije uprkos mostarskoj vrućini.

U žestokoj utrci ulične košarke u najvećem hercegovačkom gradu titulu najbolje ekipe su izborili Dangerous Meridianbet iz Crne Gore nakon što je sinoć u finalu pobijedila bosanskohercegovačku momčad Ba.Riba.

Pobjedničkoj ekipi je uz priznanje dodijeljena nagrada od 2.500 KM koju je uručio direktor košarkaške reprezentacije BiH Vedran Princ, dok je za osvojeno drugo mjesto ekipi Ba.Ribi iz BiH uz priznanje dodijeljena nagrada od 1.000 KM.

U revijalnom susretu snage su odmjerili organizatori Mostar Streetball i ekipa mostarskog gradonačelnika Marija Kordića koji je također prisustvovao dijelu sinoćnjeg programa.

Turnir je dio službenog FIBA-inog programa ovoga ljeta, a održava se u sklopu Mostar Open Cityja.

"U Mostaru se nakon niza godina igrala sjajna ulična košarka uprkos velikoj vrućini, a završnici koja je igrala na trgu ispred Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače okupilo se više stotina Mostaraca, ali i brojni gosti i turisti koji ovih dana dolaze u hercegovačko središte", kazali su organizatori zadovoljni što su u Mostar vratili tradiciju ulične košarke.