Raspad uživo
33

U Clevelandu sve puca po šavovima, LeBron jedva smogao snage da govori

Klix.ba
Foto: AFP (Foto: AFP)
Foto: AFP (Foto: AFP)
Vicerpvaci NBA lige Cleveland Cavaliersi sinoć su još jednom posramljeni na svom terenu budući da su deklasirani od Houston Rocketsa rezultatom 88:120 pa su ih navijači izviždali po njihovom izlasku sa terena.

Bruka za LeBrona Jamesa i njegove saigrače bila je još veća jer je utakmicu prenosila jedna od televizija sa nacionalnom frekvencijom i široki auditorij je mogao da vidi raspad uživo ekipe koja je na startu sezone važila za drugog favorita za osvajanje titule.

Osim toga što su Cavsi ubilježili u kratkom periodu sedmi poraz, navijače još više brine podatak da su doživjeli nekoliko teških poraza - od Minnesote 28 razlike, Toronta 34, od Oklahome 24 i sada 32 poena razlike od Houstona.

LeBron je nakon svega morao pred novinare, a najradije mu se propadalo u zemlju.

"Nacionalna televizija bi trebalo da prestane da prenosi naše utakmice do kraja sezone. Nismo igrali dobro uopšte. 'Isprašili' su nas svaki put kad su nas prenosili na nacionalnoj televiziji, tako da... Nemam riječi", kratko je odgovorio James.

Cavsi su zahvaljujući ranijem nizu pobjeda i dalje pri vrhu Istoka, ali kako igraju samo je pitanje vremena kada će skliznuti sa trećeg mjesta, koje im je sada i te kako ugroženo.