Uz petominutni aplauz
250

U Beogradu prikazan film o Toniju Kukoču, legendarni Hrvat zaplakao na premijeri

E. B.
Sinoć je na 71. Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma prikazan film "Magična sedmica" o životu i košarkaškoj karijeri Tonija Kukoča, čiji je autor čuveni bosanskohercegovački komentator Sabahudin Topalbećirević.

Nakon premijere filma u Sarajevu i prikazivanja u Splitu, "Magična sedmica" je prikazana u Beogradu, a Dom Omladine je bio pun do posljednjeg mjesta.

Nakon završetka filma uslijedio je petominutni aplauz publike, a tokom govora Kukoča su savladale emocije, te je u jednom trenutku i zaplakao.

"Ako sam vas bar malo vratio u ta neka vremena i ako vam se dopalo, meni je srce puno kao Trebević", poručio je autor filma Topalbećirević.

Premijeri u Beogradu su prisustvovala brojna poznata imena, od košarkaških velikana Željka Obradovića, Dejana Bodiroge, Dragana Tarlača, Zorana Savića, pa sve do čuvenog glumca i režisera Dragana Bjelogrlića koji su uživali u filmu i druženju nakon njega.

Koliko interesovanje u Beogradu vlada za film o Kukoču govori i to da je i dvorana za večerašnje prikazivanje filma u potpunosti rasprodata.