Košarka
0

Tuzlaci sutra dočekuju Borac

FENA
Nakon četvrtfinalne utakmice KUP-a BiH u kojoj je Sloboda Dita u Banja Luci izgubila od ekipe Borac Nektar rezultatom 89:76, pred tuzlanskim košarkašima je utakmica 16. kola Prvenstva BiH u kojoj se također sastaju sa tom ekipom ali u Mejdanu.

Tim povodom danas je u prostorijama tuzlanskog kluba održana redovna konferencija za novinare.

"Ekipa Borca dobila nas je u oba dosadašnja susreta u Banja Luci i to vrlo uvjerljivo. To je vrlo kvalitetna ekipa koja je jedan od kandidata za ulazak u play off", rekao je trener Slobode Dita Senad Muminović.

"Očekujem sutra vrlo teška utakmica. Igramo na domaćem terenu i moramo prekinuti loš niz koji smo napravili porazima u dva prethodna susreta, u Grudama i Banjoj Luci. Očekujem da svi igrači daju svoj maksimum a ne da se ponovi utakmica KUP-a u kojoj pet igrača nije imalo nikakav učinak, što je nedopustivo za ekipu kakva je naša,” dodao je Muminović.

Ispred košarkaša Sloboda Dite novinarima se obratio Ninoslav Milošević, kazavši kako Borac nije za podcjenjivanje, ali da bez obzira na pobjede koje je ostvario, nije ekipa koje se trebaju plašiti.

"Najvažnije da smo iz svega do sada izvukli pouku i da spremni i kompletni čekamo utakmicu u subotu na kojoj ćemo im se revanširati. Pozivam sve navijače i ljubitelje košarke da dođu u Mejdan, budu naš šesti igrač i da na kraju zajedno slavimo", kazao je Milošević

Treneru Muminoviću za susret protiv ekipe Borac Nektar na raspolaganju su svi igrači.

Utakmica se igra sutra u 19 sati u velikoj dvorani SKPC "Mejdan" u Tuzli.