S.ketch street basketball 2012
2

Turnir u uličnoj košarci za učenike na platou BBI Centra

Klix.ba
U subotu, 08. septembra, počinje drugo izdanje Beko S.ketch Street Basketball, turnira u "uličnoj košarci" za osnovce i srednjoškolce. Na platou BBI Centra za ovu priliku bit će postavljeni košarkaški tereni i tribune za gledaoce.

U ekipama od tri igrača sa jednom zamjenom, školarci će se tamičiti u četiri kategorije: do 6. razreda, do 9. razreda osnovne škole, do 2. razreda srednje škole, do 4. razreda srednje škole.

Kvalifikacioni mečevi će biti odigrani tokom vikenda. Eliminacioni mečevi će se nastaviti u popodnevnim satima od ponedjeljka, pa sve do srijede kada će biti odigrani finalni mečevi.

U srijedu, pored finalnih mečeva, bit će odigran i VIP revijalni meč u kojem će nastupiti ekipe naših bivših reprezentativnih kapitena u fudbalu i košarci, Muhameda Konjića i Nenada Markovića.

Građani su pozvani da u što većem broju proprate ovo petodnevno takmičenje, uživaju u dobroj košarci i podrže mlade talente. Na prošlogodišnjem turniru je učestvovalo nekoliko mladih nada, kao što je Adin Vrabac, koji je kasnije preko juniorske obezbijedio mjesto i u seniorskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine.