Košarka
81

Turnir "Mirza Delibašić“: Bosna sjajno odigrala protiv Cedevite, poražena za pola koša

Piše: Edin Isanović
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Košarkaški klub Bosna Royal Jelly danas i sutra u Sarajevu 12. put organizira međunarodni memorijalni turnir "Mirza Delibašić" u znak sjećanja na svog proslavljenog igrača i najboljeg sportistu Bosne i Hercegovine svih vremena. U drugom meču snage su odmjerili domaćin turnira Bosna Royal Jelly i Cedevita, a na kraju je uz dosta sreće slavila ekipa iz Zagreba 81:80.

Bosna je sjajno odigrala ovaj meč i najavila bolje dane za sarajevsku košarku i povratak na stare staze uspjeha. Domaći su pružili fenomenalan otpor favorizovanoj Cedeviti, a imali su šut za pobjedu koji nažalost nije ušao u koš.

Gosti iz Zagreba prvu dionicu su riješili u svoju korist rezultatom 21:17. Druga četvrtina protekla je u boljoj igri Studenata koji su na poluvrijeme otišli sa tri poena prednosti. Semafor je pokazivao 45:42.

Treća četvrtina je bila izjednačena, a Bosna je zadržala vodstvo, bilo je 63:61. Posljednja dionica bila je potpuno neizvjesna.

U posljednju minutu ušlo se kod rezultata 78:78. Potom su gosti pogodili tricu. Saša Vasiljević (ubacio 19 poena) postigao dva slobodna bacanja i smanjio prednost. Nakon toga Cedevita nije iskoristila napada i Bosna je imala šut za pobjedu. Ipak, pokušaj za tri poena bio je neprecizan.

U finalu će sutra snage odmjeriti Cedevita i Budućnost, dok će Bosna Royal Jelly igrati za treće mjesto protiv ekipe MZT Skoplje. U prvoj utakmici Budućnost iz Podgorice savladala je MZT Skoplje rezultatom 78:72.

Partija koju je pružila Bosna najava je nekih bolji dana za čarobnu igru pod obručima u gradu na Miljacki.