Predsjednik KS Turske
63

Turkoglu: Kanter laže, u London ne može jer je pripadnik Gulenove terorističke organizacije

Klix.ba
Hidayet Turkoglu (Foto: EPA-EFE)
Hidayet Turkoglu (Foto: EPA-EFE)
Nakon što je Enes Kanter objavio kako neće putovati sa ekipom Knicksa u London na utakmicu NBA lige 17. januara protiv Washingtona iz razloga što se plaši da bi na njega mogao biti izvršen atentat, oglasio se i predsjednik Košarkaškog saveza Turske Hidayet Turkoglu.

Podsjetimo, Kanter je izjavio kako se boji za svoju sigurnost jer bi ga turske vlasti mogle ubiti zbog toga što on javno govori protiv predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana.

Legendarni Turkoglu je istakao kako to nema veze sa istinom, te da Kanter zbog drugih razloga ne može ni ući u Veliku Britaniju.

"Zabrinut sam neistinama koje je iznio Enes Kanter, pripadnik Fetullahove terorističke organizacije (FETO), a tiču se tvrdnji da bi mogao biti ubijen u Londonu od strane turskih vlasti.

Zbog problema sa vizom on ne može putovati po svijetu od 2017. godine, tako da laže da neće u Veliku Britaniju zbog straha od atentata. To je poznato odavno, ali on ovo koristi u političke svrhe, a sve protiv Turske. Ne samo da je optužio vlast u Turskoj za pokušaj ubistva, već je ovim činom i javno izrazio sumnju u britanske obavještajne i sigurnosne agencije, a sve u cilju destabilizacije tursko-britanskih odnosa", stoji, između ostalog, u saopćenju koje je izdao Turkoglu.