Košarka
0

Tulsa Shock otpustila Marion Jones

Totalsport
WNBA tim Tulse Shock otkazao je saradnju nekadašnjoj velikoj atletskoj zvijezdi Marion Jones (35) čime je dovedena njena košarkaška budućnost u pitanje.

Iz redova Shocka objavili su saopćenje u kojem stoji da su se zahvalili Jones na saradnji kako bi napravili mjesta za Abi Olajuwon, kćerku bivšeg NBA All-Star centra Hakeema Olajuwona.

Ove je sezone bivša američka sprinterica zabijala tek 0.7 koševa za prosječno 6.6 minuta na parketu u 14 odigranih utakmica. Prošle je sezone u 33 utakmice zabijala 3.4 koša uz 1.6 skokova. Jones je samo kratko komentirala kako "cijeni ukazanu priliku za ispunjenje svog sna", kao i da se nada da će nastaviti košarkašku karijeru.

Podsjećamo, Jones je na Olimpijskim igrama u Sydneyju 2000. godine osvojila zlatne medalje na 100, 200 i 4x400 metara, te bronze na 4x100 m i u skoku u dalj. No, odličja su joj kasnije oduzeta nakon priznanja da je koristila doping, pa su joj kao najveći uspjeh karijere ostali zapisani svjetski naslovi na 100 metara iz 1997. i 1999. godine budući da nema dokaza da je i tada koristila nedopuštena sredstva.