Veliki incident
31

Tučnjava Ronda i Paula zasjenila pobjedu Rocketsa nad Lakersima

FENA
Pobjeda Houstona nad Lakersima 124:115 zasjenjena je razmjenom udaraca između Rajona Ronda i Chrisa Paula.

U debiju LeBrona Jamesa pred domaćim navijačima u Staples Centeru Lakersi su poraženi od Houstona sa 124:115, a osim 36 koševa najkorisnijeg igrača iz prošle sezone Jamesa Hardena, utakmicu je obilježila i tučnjava četiri minute prije završetka, pri vodstvu Houstona 109:108.

Sve je počelo faulom Brandona Ingrama na Hardenu, nakon kojeg je najbolji igrač Rocketsa postigao koš, ali su suci procijenili da je kontakt bio prije nego što je Harden krenuo u realizaciju. Houstonovi igrači su protestirali kod sudaca, a nervozni Ingram je odgurivanjem Hardena zakuhao situaciju.

Kad se činilo da će se sve smiriti, u šakačkom obračunu našli su se Rajon Rondo i Chris Paul, a priključio se i Ingram koji je pokušao udariti Paula. Srećom, zaštitari su bili brzi u reakciji, a Paula je daleko od gužve odvukao LeBron James pa je sve ostalo na nekoliko krošea i direkta koji nisu bili najbolje pogođeni pa neće ostati ni ožiljci na licima protagonista.

Chris Paul je tvrdio da ga je Rondo pljunuo, na što je razigravač Rocketsa reagirao tako što je uhvatio Ronda za nos. Rondu je to bio povod da potegne prvi udarac. Situacija se ubrzo smirila. Rondo je odjurio u svlačionicu znajući da ga čeka isključenje, a tamo su završili i Paul i Ingram.

Paulovu priču o pljuvanju podržali su Carmelo Anthony i James Harden, dok su iz tabora Lakersa, nakon pregledavanje snimke incidenta, podržali Rondovu tvrdnju da nije pljunuo na Paula. Iz NBA ureda se još nisu oglasili, ali je izvjesno da će sva trojica košarkaša biti kažnjeni, pitanje je samo koliko će utakmica biti "na hlađenju".

U završnici dvoboja navijači Lakersa nisu dočekali željenu pobjedu, za što je najzaslužniji bio James Harden, koji je dvoboj završio sa 36 koševa, sedam skokova i pet asistencija. Chris Paul je do isključenja bio na putu prema 'triple-doubleu' sa 28 poena, 10 asistencija i sedam skokova, a Clint Capela je imao učinak od 19 koševa i 12 skokova.

Lakerse je u poraz odveo loš šut za tricu (8/32), LeBron James je u domaćem debitantskom nastupu ubacio 24 koša, uz šut 9/22, te imao pet asistencija, pet skokova, dvije osvojene lopte i jednu blokadu.