Uzeo lijek na preporuku trenera
1

Türkoglu pozitivan na steroide, suspendovan na 20 utakmica

Totalsport
Hedo Türkoglu (Foto: AFP)
Hedo Türkoglu (Foto: AFP)
Uglednog turskog košarkaša Orlando Magica Hedoa Türkoglua (33) suspendovali su čelnici NBA lige na 20 utakmica zbog pozitivnog dopinškog nalaza.

NBA liga objavila je kako je Türkoglu bio pozitivan na anabolički steroid metenolon, a kaznu će početi odrađivati počevši od utakmice protiv Atlanta Hawksa.

Putem klupske web-stranice Türkoglu je rekao kako je uzeo lijek na preporuku trenera u Turskoj prošlog ljeta kako bi mu pomogao u oporavku od povrede ramena i kako nije znao da je na popisu zabranjenih supstanci.

"Preuzimam punu odgovornost za sve što ulazi u moje tijelo. Ovo je bila potpuno pogrešna procjena s moje strane i izvinjavam se Orlandu, ligi, saigračima i navijačima Magica. Znam da sam iznevjerio puno ljudi i iskreno mi je žao zbog greške", rekao je Türkoglu.

Türkoglu je trenutno u trećoj godini svog drugog mandata u Magicu i ove je sezone odigrao tek 11 utakmica, uz slabi prosjek od 2,9 koševa, 2,1 asistencije i 2,4 skoka iako će ove sezone zaraditi čak 11,8 miliona dolara. Ukupno je u sezoni propustio 31 utakmicu, 28 zbog slomljene ruke, tri zbog gripe i jednu zbog povrede leđa.

U svojoj 13-godišnjoj NBA karijeri Türkoglu je na prosjeku od 11,9 koševa i 4,2 skoka po utakmici.

NBA