Iz srca pandemije
14

Trinchieri iz Milana poručuje: Ljudi su ovdje u Italiji glupi, ali i u Americi, Srbiji...

N. K.
Andrea Trinchieri (Foto: EPA-EFE)
Andrea Trinchieri (Foto: EPA-EFE)
Trener Košarkaškog kluba Partizan Andrea Trinchieri javio iz Milana te poručio kako se dobro osjeća te da vrijeme provodi u kući.

"Milano je grad mrtvih, može se izaći do trgovine, tamo opet u redu čekaš dva-tri sata. Sad su uveli i aplikacije u vezi s kretanjem. Pošto sam iz Srbije stigao prije sedam dana, imam obavezu biti u karantinu, tako da sada uopšte ne mogu vani", rekao je Trinchieri za Kurir.

Partizanov trener ističe kako se trudi ne gledati brojke jer ih, kako kaže, svako tumači na svoj način.

"Kada bih to radio, pao bih u depresiju. Proći će ovo, pandemiju shvaćam kao neku vrstu poruke. Poruke za način kako živimo na ovoj planeti. Pa čak i sada vidim kako se mnogi ponašaju. Glupi su i neodgovorni! Ovdje u Italiji, u Americi, Srbiji... Svugdje je slično", kaže Trinchieri te poručio za kraj kako će sve ovo sport preživjeti.

"Bez sporta nema života. On neće pretrpjeti toliku štetu kao na primjer turizam, iako će biti određenih posljedica", dodao je.

Inače, njegov Partizan bi mogao ostati posebno zakinut nakon rezultata koje su ostvarili u dosad odigranim utakmicama budući da su vodeća ekipa ABA lige te učesnik četvrtfinala Eurokupa iz kojeg pobjednik i finalist imaju mjesto u Euroligi.