Euroliga
2

Trijumf Barcelone protiv Darussafake, Žalgiris nakon produžetaka bolji od Panathinaikosa

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Košarkaši Barcelone upisali su pobjedu u meču 4. kola Eurolige, a oni su kao gosti bili bolji od Darussafake rezultatom 79:71.

Gosti iz Španije puno bolje su otvorili meč, već u prvoj četvrtini stigli su do dvocifrene prednosti, anakon prvih deset minuta semafor je pokazivao prednost katalonskog tima od 23:18. U istom ritmu odigrana je i druga četvrtina, pa je rezulat na poluvremenu glasio 47:40 za Barcelonu.

Za razliku od prvog poluvremena, domaći igrači zaigrali su puno bolje u nastavku, odmah na početku treće četvrtine anulirali su prednost Barcelone, a do kraja treće dionice stigli su u prednost i nakon 30 minuta rezultat je glasio 64:58 za Darussafaku.

Ipak, sjajnom, a prije svega mirnom igrom u posljednjoj dionici, Barcelona je vratila ranije stečenu prednost, na kraju je stigla u vodstvo od osam poena razlike i domaći nisu imali šanse da dođu do preokreta.

Najefikasniji igrač na meču bio je gostujući košarkaš Singleton koji je ubacio 18 poena, a pratio ga je Eric iz domaćeg tima koji je ubacio 17 poena.

U drugom meču Žalgiris je nakon produžetaka bio bolji od Panathinaikosa, a ovaj tim je slavio rezultatom 87:83.

Tabela: