Ubacio im 41 poen
8

Trenera Miamija pitali o Jokićevoj košarci, njegov odgovor je postao hit: To tvrdi neko ko pojma nema

K. H.
Erik Spoelstra (Foto: Screenshot/Twitter)
Erik Spoelstra (Foto: Screenshot/Twitter)
Trener Miamija Erik Spoelstra odbrusio je na pitanje novinarke ESPN-a Ramone Shelburne o načinu na koji njegov tim igra odbranu protiv Nikole Jokića.

Spomenuta novinarka ESPN-a počela je pitanje s rečenicom da ekipe kada igraju protiv Nikole Jokića pokušavaju da ga pretvore u igrača koji će "ili da poentira ili da dodaje", te da tako "kontroliše igru", što se nije svidjelo treneru Miamija, a ovaj snimak pregledan je na Twitteru više od šest miliona puta.

"To je smiješno. Neko ko ne zna mnogo o košarci to tvrdi. Jokić je nevjerovatan igrač, dvije godine u nizu je najbolji košarkaš na svijetu. Ne možete samo reći: 'Učinit ću ga poenterom'. Oni ne igraju tako, imaju mnogo različitih akcija iz kojih te mogu ugroziti", rekao je trener Miamija pa nastavio:

"Moramo biti fokusirani na ono što radimo. Pokušavamo raditi stvari na teži način, a Jokić od nas zahtjeva da se tako ponašamo. Ima naše puno poštovanje."

Srbijanski centar je sinoćnji susret završio s ubačenim 41 poenom, 11 skokova i četiri asistencije, no ni to nije bilo dovoljno Denveru za pobjedu. Košarkaši Miamija su poravnali u finalnoj seriji play-offa na 1-1 protiv Denvera slavivši u gostima rezultatom 111:108.

Finalna serija se sada seli u Miami gdje će treća i četvrta utakmica biti odigrane 7. i 9. juna.