Incident nakon finala
0

Trener Zadra u sukobu s novinarom nakon osvajanja Kupa: Šta hoćeš ti? Upristojite ga

E. K.
Danijel Jusup i Luka Božić (Foto: Screenshot)
Danijel Jusup i Luka Božić (Foto: Screenshot)
Košarkaši Zadra su na splitskim Gripama osvojili Kup Krešimira Ćosića pobijedivši Cibonu u finalu, a na press konferenciji nakon utakmice viđen je manji incident.

Za vrijeme konferencije za medije, MVP turnira Luka Božić je odgovarao na nekoliko pitanja o okupljanju reprezentacije za koju je pozvan nakon čega se u razgovor uključio i trener Zadra Danijel Jusup.

"Uvijek kada dobro igraš to je samo poticaj da nastaviš raditi. Bog nagrađuje rad i trud. Na tom sam zahvalan. Ne bi bilo fer prema Zadru da sam na završnici kupa razmišljao o reprezentaciji", rekao je između ostalog Božić, a sve je prekinuo Jusup.

"Ja mislim da je ovo konferencija za kup, a ne za reprezentaciju. Kakva su ovo pitanja? Upristojite ga. Ko vodi presicu?", ljutit je bio trener Zadra čiji "nastup" možete vidjeti na 8.52 u videoprilogu u tekstu.

"Što treneri uzimaju riječ dok govori igrač kojem je upućeno pitanje?", odgovorio je novinar treneru Zadra koji je nakon toga upitao novinara "šta je, šta hoćeš".

Inače, Zadar je porazio Cibonu u derbiju hrvatske košarke rezultatom 80:68, a Luka Božić je postigao 27 poena uz po deset skokova i asistencija.