Igra koja nema smisla
7

Trener ponizio NBA All-Star utakmicu: Ovo je najgori meč ikad odigran, bilo je teško za izdržati

K. H.
Michael Malone (Foto: EPA-EFE)
Michael Malone (Foto: EPA-EFE)
Michael Malone, NBA trener koji vodi ekipu Denvera, a sinoć je vodio ekipu LeBronea Jamesa, razočaran je kvalitetom All-Star utakmice i kako je rekao, ovo je bila najgora košarkaška utakmica ikad odigrana.
Ekipa Giannisa Antetokounmpa pobijedila je ekipu LeBrona Jamesa rezultatom 184:175, a kako smo i ranije gledali i što je sinoć još više došlo do izražaja, takmičarskog duha kao da nije bilo i sve se svodilo na individualne akcije i pokušaje.

S tim u vezi je bila i izjava trenera Denvera Michaela Malonea, koji je rekao da je ovo bila najgore odigrna košarkaška utakmica ikad.

"Čast mi je biti ovdje, biti dio ovog sjajnog vikenda i voditi ove sjajne igrače, ali je ovo najgora košarkaška utakmica ikad odigrana", rekao je Malone, nakon čega je rekao kako je nekoliko igrača "pokušalo" igrati pravu košarku, no da to ostali nisu pratili:

"Priredili su šou za navijače, ali je ovo bila teška utakmica za izdržati i neću lagati kada kažem šta zaista mislim. Ne znam kako, ali nešto se mora promijeniti. Embiid i Irving su nešto pokušavali, borili su se i pokušavali igrati odbranu..."

Za MVP-a utakmice je proglašen igrač Bostona Jayson Tatum, koji je na kraju ubacio 55 poena i bio najefikasniji igrač All-Star utakmice. Ujedno, ovaj košarkaš je oborio i rekord u All-Star utakmicama, a za tri poena je prebacio dosadašnji najbolji skor, koji je držao Anthony Davis.