Večerašnji duel
0

Trener OKK Sloboda Velimir Gašić: Ekipa Bošnjaka je prilika da uhvatimo pobjednički ritam

FENA
Foto: FENA
Foto: FENA
Košarkaši OKK Sloboda večeras u dvorani Mejdan dočekuju ekipu Bošnjaka iz Hadžića i imaju priliku da ostvare drugu uzastopnu pobjedu u prvenstvu BiH.

U 1. kolu bili su slobodni, dok su u drugom deklasirali u gostima Vogošću sa +40 poena. Unatoč tome, trener Tuzlaka Velimir Gašić s dozom opreza govori o večerašnjem suparniku.

"Visokom pobjedom u Vogošći napravili smo dobru uvertiru za narednu utakmicu. Bošnjak je iskusan tim koji se pojačao pred ovu sezonu, te unatoč njihovom porazu u prvom kolu bilo bi krajnje neozbiljno da ih potcijenimo. Ne smijemo imati mnogo loših intervala u igri ako želimo slaviti. Ovo je prava prilika da uhvatimo dobar pobjednički ritam", izjavio je Gašić za Fenu.

Iskusni trener ima ove sezone još mlađi tim u odnosu na prošlogodišnji, ali od kojeg publika očekuje da pobjeđuje.

"Ljudi vole pobjednike. Mi zaista mnogo radimo i treniramo jer želimo pobjeđivati. Nebrojeno puta sam rekao da mene prosjek nikada nije zanimao, a tako kažem i sada. Ne želimo da trajemo jedno ljeto, već da to bude kontinuitet za dobrobit tuzlanske i bh. košarke", zaključio je Gašić.

Uime igrača OKK Slobode reprezentativac Almir Hasandić obećava dobru utakmicu i dobru atmosferu na otvaranju košarkaške sezone u Mejdanu.

"Dobro smo se pripremili za utakmicu s Bošnjakom i jedva čekamo da izađemo na parket i pokažemo šta znamo. Cilj je pobjeda i očekujem da ćemo doći do nje", poručio je Hasandić.

Utakmica OKK Sloboda – Bošnjak igra se večeras od 19:30 sati.