Historijski uspjeh
8

Trener godine u NBA ligi Dwane Casey dobio otkaz od čelnika Toronta

Klix.ba
Dwane Casey (Foto: EPA-EFE)
Dwane Casey (Foto: EPA-EFE)
Čelnici Toronto Raptorsa uručili su otkaz treneru Dwaneu Caseyju nakon što su doživjeli poraz u play-offu od Clevelanda, zvanično je potvrđeno iz kluba.

Casey je nedavno prema izboru kolega dobio nagradu za najboljeg trenera u NBA ligi, a u prvoj rundi play-offa Toronto je bez problema savladao Washington, da bi u sljedećoj fazi bez ispaljenog metka doživjeli poraz od Clevelanda ukupnim rezultatom 4:0.

Ipak, rezultati koje je klub ostvario u regularnom toku sezone najbolji su u historiji Toronta,, a oni su nakon 82 odigrane utakmice imali omjer od 59 pobjeda i 23 poraza te su sezonu završili na prvom mjestu Istočne konferencije.

Predsjednik Toronta Masai Ujiri kazao je da je ovo težak korak za klub, ali da se ovaj potez jednostavno morao napraviti.

"Nakon što smo sve uzeli u obzir, odlučio sam da je ovo težak korak koji se mora napraviti. Mi se kao ekipa konstantno trudimo na napredujemo kako bi došli do višeg nivoa", kazao je predsjednik Raptorsa.

Casey je 558 puta vodio Toronto s klupe, a iz kluba će otići s omjerom od 320 pobjeda i 238 poraza. Uz to, ovaj stručnjak pet puta je odveo Raptorse u play-off.