Košarka
0

Treći memorijalni turnir “Mirza Delibašić”

Sarajevo-x.com
U znak sjećanja na sportistu stoljeća BiH, velikana košarkaškog sporta i ogromni doprinos koji je rano preminuli Mirza Delibašić imao za KK “Bosna”, Grad Sarajevo, Bosnu i Hercegovinu i košarkaški sport u cijelini, KK “Bosna” organizuje Treći memorijalni košarkaški turnir “Mirza Delibašić”.

Kao Klub obavezali smo se da će Memorijalni košarkaški turnir “Mirza Delibašić” imati tradicionalni karakter. Naravno, tu obavezu smo ispunili tako što smo ove godine u goste pozvali tri eminentna evropska košarkaška tima koji će uzeti učešće na ovom turniru.

Imena Košarkaških klubova “FMP” (Srbija), “Fenerbahče ULKER” (Turska) i “Braunschweig” (Njemačka), zajedno sa nama kao organizatorom, dovoljan su garant da će ovaj turnir biti pravi praznik košarke i dosljedan imena Mirze Delibašića.

Turnir će biti održan 28. 29. i 30. septembra 2007. godine u Sarajevu, u dvorani Zetra, a ukupno će se odigrati 6 utakmica (svaki dan dvije). KK Bosna na vrijeme je rezervisala dvoranu Skenderije, ali je zbog utakmica rukumetnog kluba Bosna ustupila mjesto u dvorani.

"KK Bosna je na vrijeme rezervisala veliku dvoranu Skenderije, ali smo odlučili termin ustupiti Rukumetnom klubu Bosna koji će igrati zvaničnu evropsku utakmicu. Znamo šta je za naš klub značila nemogućnost igranja ključnih utakmica u našoj matičnoj dvorani, pa prijateljima iz rukometnog kluba želimo olakšati organizaciju i pomoći da ostvare pozitivan rezultat. S druge strane, ovo je dobra prilika za nas da probamo organizovati utakmice i u drugim dvoranama u našem gradu, jer smo u posljednje dvije sezone bili prinuđeni igrati najvažnije utakmice u Maloj dvorani koja ne pruža optimalne uslove", objasnila je Lejla Rizvanović, PR kluba.

Dnevna ulaznica za turnir, sa kojom se mogu gledati dvije utakmice koštat će 5 KM, a o početku prodaje navijači će biti obaviješteni putem web stranice kluba i dnevne štampe.

Raspored utakmica:

Petak, 28.09.2007. godine

18:00 sati FENERBAHCE – FMP 20:15 sati BOSNA – BRAUNSCHWEIG

Subota, 29.09.2007. godine

18:00 sati FENERBAHCE – BRAUNSCHWEIG 20:15 sati FMP – BOSNA

Nedjelja, 30.09.2007.

18:00 sati BRAUNSCHWEIG – FMP 20:15 sati BOSNA – FENERBAHCE

Generalni pokrovitelj turnira je Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo te Grad Sarajevo i Opština Centar.