Košarka
0

Trbić: Uz dobre pripreme možemo proći tešku grupu

FENA
Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine jučer je počela pripreme za nastup na evropskom prvenstvu u Grčkoj od 23. jula do 2. augusta.

Repezentacija BiH na tom takmičenju će nastupiti u teškoj grupi s domaćinom Grčkom, Litvanijom i Hrvatskom, a selektoru Marku Trbiću odazvali su se svi pozvani igrači koji će se do početka takmičenja pripremati u Sarajevu.

Trbić je upoznat s protivnicima u grupi, naglašava da je grupa izuzetno teška, ali vjeruje da uz dobre pripreme BiH može ostvariti dobar rezultat na prvenstvu.

"U grupi smo s favoritima prvenstva. Ja se nadam da ćemo uz dobar rad i atmosferu na treninzima moći ravnopravno igrati protiv ekipa u grupi i da ćemo na kraju ostvariti dobar rezultat. Trenutno je teško procijeniti šta možemo uraditi u Grčkoj", izjavio je Feni Trbić.

Dodao je da ekipa na pripremama ima odlične uslove, te da će uoči EP-a odigrati osam prijateljskih utakmica.

  • Igrat ćemo Sarajevu protiv selekcije Turske dvije utakmice, 26. i 27. juna, nakon čega gostujemo Sloveniji 2. i 3. jula, a zatim Crnoj Gori 6. i 7. jula. Posljednje dvije utakmice igrat ćemo u Sarajevu protiv Slovenije 11. i 12. jula - zaključio je selektor BiH.

Na pripremama reprezentacije BiH nalazi se sljedećih 16 košarkaša: Ammar Gegić (KK Spars), Đorđe Aleksić (KK Mladost), Sandro Antunović (KK Koš), Nedim Đedović (KK Barcelona), Edin Atić (KK Spars), Damir Hadžić (KK Crabs), Fahrudin Manjgafić (KK Spars), Ibrahim Durmo (KK Čelik), Arsenije Vučković (KK Rookie), Miljan Sarić (KK Budućnost), Alija Pirić (KK Spars), Enis Memić (SAD), Adnan Arslanagić (KK Spars), Admir Bešović (KK Koš), Ajdin Penava (KK Spars) i Nemanja Marković (KK Radnik).