NBA
10

Toronto razbio Milwaukee, uzvratio im istom mjerom i zakomplikovao finale Istoka

Piše: K. H.
Ekipa Toronto Raptorsa poravnala je na 2-2 u finalnoj seriji Istočne konferencije NBA lige pobjedom protiv Milwaukee Bucksa na svom terenu rezultatom 120:102.

Nakon što su Bucksi uz dvije domaće pobjede stigli u vodstvo od 2-0, mnogi su očekivali da Raptorsi neće imati snage na identičan način uzvratiti Milwaukeeju, međutim dvjema domaćim pobjedama u svojoj Scotiabank areni u potpunosti su se vratili u igru.

Ono što može brinuti navijače Toronta je povreda Kawhija Leonarda koji je u ovom meču ostvario skroman učinak i susret je završio sa samo 19 poena, što je puno manje nego u prethodnim utakmicama, a uz to je imao sedam skokova i jednu asistenciju.

Dok se navijači Toronta nadaju da će Leonard sljedeće mečeve dočekati maksimalno spreman, odgovornost u ovom meču preuzeo je Kyle Lowry koji je susret završio sa 25 poena, uz šest asistencija i pet skokova, ključnu ulogu u pobjedničkoj ekipi odigrali su igrači s klupe. Powell je ubacio 18 poena, Serge Ibaka 17 uz 13 skokova, a Fred VanVleet 13 poena uz samo jedan promašaj iz igre.

U poraženoj ekipi najviše se istakao Khris Middleton s 30 poena, a pratio ga je Grk Antetokounmpo koji je ubacio 25 poena.

Sljedeći meč na rasporedu je u noći sa četvrtka na petak, a domaćin će biti ekipa Milwaukeeja. Finalna serija NBA lige počinje 30. maja, a tu su svoje mjesto već osigurali košarkaši Golden Statea koji su porazili Portland 4-0.