Pripreme u Hrvatskoj
21

Tomić: Rad sa selektorom Vujoševićem je velika čast

Piše: N. K.
Tomić (u sredini) s saigračima (Foto: KSBiH)
Tomić (u sredini) s saigračima (Foto: KSBiH)
Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine u hrvatskom Svetom Martinu na Muri obavlja prvu fazu sedmodnevnih priprema za nastup u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Reprezentativac Obrad Tomić izjavio da pripreme teku na zadovoljavajućem nivou.

"Treninzi se za četiri, pet dana koliko smo ovdje baziraju na fizičkoj pripremu, ali smo postavili i neka dva, tri napadačka sistema. Rad s novim selektorom Vujoševićem je za nas velika čast i dajemo maksimum na svakom treningu. Njegovi treninzi razlikuju se u odnosu na sve ostale. Rad s takvim trenerom svima nam puno znači, pogotovo mlađim igračima koji su prvi put u reprezentaciji", rekao je Tomić.

Slično mišljenje o novom selektoru ima i Almir Hasandić.

“Pripreme su veoma kvalitetne. Prezadovoljan sam što mi se ukazala prilika da igram za reprezentaciju moje države i to mi je nagrada za rad i trud koji sam uložio. Velika je čast raditi sa Vujoševićem od kojeg možemo dosta toga naučiti. Dat ćemo sve od sebe da pokažemo na terenu sve ono što radimo sa njim", rekao je Hasandić.

Naši košarkaši će po povratu iz Hrvatske u Sarajevu odigrati dvije prijateljske utakmice sa selekcijom Bjelorusije, a zatim će nastupiti na turniru u Skoplju.

Pripremni period će završiti s još dva kontrolna susreta s Austrijom, također u Sarajevu.