Košarka
0

Tim Duncan prejak za New Jersey Netse

Klix.ba
Duncan u duelu sa Martinom
Duncan u duelu sa Martinom
U prvoj utakmici velikog finala NBA lige ovogodišnji MVP je bio nezaustavljiv, te su Spursi poveli u seriji rezultatom 1-0.

Duncan, kojeg je većinu vremena čuvao Kenyon Martin, se iskupio za skromni učinak od 8 poena u prvom poluvremenu, te je na kraju utakmice sa lakoćom došao do ukupnog učinka od 32 poena (šut 11/17), uz 20 skokova, 6 asistencija, 3 ukradene lopte i čak 7 blokada. Uz ovakav učinak, domaćoj ekipi iz San Antonija nije bio problem savladati New Jersey u prvoj utakmici finala playoffa rezultatom 101:89.San Antonio, koji je inače tijekom ovogodišnjeg doigravanja bio poznat po gubitku velikih prednosti pred kraj utakmice je ovaj put uspio sačuvati veliku prednost na početku četvrte četvrtine od 15 razlike, te sa lakoćom završili utakmicu. Pored Duncana, Spurse je u igri držao i mladi Francuz Tony Parker, koji je definitivno odigrao bolji susret od Jasona Kidda, te utakmicu završio sa 16 poena. Efikasan je bio i veteran David Robinson, kojem je ovo posljednja NBA sezona, sa učinkom od 14 poena, 6 skokova i 4 blokade.

U redovima Netsa, kojima je ovo bio prvi poraz u playoffu nakon serije od 10 uzastopnih pobjeda, najefikasniji je bio Kenyon Martin sa 21 poenom, dok su Lucious Harris i Richard Jefferson dodali po 15 koševa. Jedan od razloga sinoćnjeg uvjerljivog poraza je bila i loša igra najboljeg igrača New Jerseya Jasona Kidda, koji je postigao samo 10 koševa, uz katastrofalan šut 4/17.

Sljedeća utakmica se igra također u San Antoniju, u petak kasno navečer (02:30) po našem vremenu.

FINALE San Antonio (1) - (0) New Jersey 101:89