Kamp na Bjelašnici "Sarajevo 2011"
0

FOTO / Tim Connelly iz New Orleans Hornetsa stiže u posjetu

Piše: Edin Isanović
U organizaciji Košarkaše fondacije Fenix i škole košarke GEN završena je druga smjena međunarodnog košarkaškog kampa za mlade generacije na Bjelašnici - "Sarajevo 2011".
Emir Mutapčić radi s mladim košarkašima
Emir Mutapčić radi s mladim košarkašima
Međutim, predaha nema, sa radom se već nastavlja u nedjelju. Kao što je poznato sa mladim igračima radit će Nenad Marković, Emir Halimić, Muris Memić i Osman Handžić (specjalista za fizičku pripremu).

“Sa zadovoljstvom možemo reći da je i rad sa drugom smjenom bio uspješan. Sa najstarijom grupom u petak je radio Emir Mutapčić, a Damir Krupalija je organizovao takmičenje i poklonio je svoj dres pobjedniku”, kaže za Sarajevo-x.com Emir Halimić. Treba istaći da u nedjelju starta treća smjena u kojoj će biti 40 polaznika, a među njima i pet curica. Nekoliko treninga održat će Sabit Hadžić, Mladen Ostojić i Draško Prodanović. Svoj dolazak najavio je i Nihad Đedović.

Damir Krupalija održao trening
Damir Krupalija održao trening
Važno je naglasiti da će u utorak kamp posjetiti pomoćnik generalnog menadžera New Orleans Hornetsa, Tim Connelly, kao i brigadni general NATO-a u BiH Gary Huffman.

“Očekujemo isti ovakav odziv za četvrtu smjenu u kojoj još ima slobodnih mjesta.Ona počinje 25. jula, a završava 1.augusta. Svi zainteresovani mogu dobiti više informacija na internet stranici www.fenix.ba”, zaključio je Halimić.