Playmaker Cavsa
5

Thomas: Ovo je nedopustivo, krivci smo isključivo mi igrači

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
Košarkaš Clevelanda Isaiah Thomas bio je razočaran nakon poraza njegove ekipe na domaćem terenu od Oklahome rezultatom 148:124, a prema riječima bivšeg playmakera Bostona, najveći nedostatak u ekipi je međusobno povjerenje.

Gledaoci u Quicken Loans Areni tokom svih 48 minuta gledali su potpunu dominaciju Thundera, a sam podatak da su dvije minute prije kraja utakmice imali 148 poena na svom kontu dovoljno govori kakvu ofanzivnu noć su imali gosti.

Treba istaći da su u redovima Oklahome čak četiri igrača završila meč sa preko 20 postignutih poena. Najefikasniji je bio George sa 36 poena, pratio ga je Anthony sa 29, Adams sa 25 i Westbrook sa 23 ubačena poena.

Playmaker Clevelanda Isaiah Thomas nakon meča je kazao da igrači moraju uzeti punu odgovornost za ovaj poraz i da ovo nema veze sa trenerom ekipe.

"Taj poraz je nedopustiv i krivci za njega smo isključivo mi igrači. Treneri nemaju veze s tim. Na tom kraju, u odbrani, trenutno ne vjerujemo jedni drugima i to se mora promijeniti", rekao je Thomas.

On je u susretu protiv Oklahome bio najefikasniji igrač Cavsa, a meč je završio sa 24 postignuta poena i četiri asistencije.