LeBron James
1

"Težak rad se isplati, a snovi ostvaruju"

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nezaustavljiva napadačka sila i elitni odbrambeni igrač NBA lige, LeBron James u ponedjeljak je i službeno proglašen naslovom najkorisnijeg igrača lige (MVP) u njenom osnovnom dijelu.

Svestrani 24-godišnji vođa Cleveland Cavaliersa primio je nagradu za prosjek od 28.4 koševa uz 7.2 skokova i 7.6 asistencija po utakmici, ali i činjenice da je svoju ekipu odveo do najboljeg omjera u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta (66-16).

Ono što su mnogi predviđali kao neizvjesnu utrku za naslov najboljeg, bilo je još jedno “zakucavanje” Jamesa koji je osvojio 1.172 boda. Drugoplasirani “branitelj nagrade” Kobe Bryant iz Los Angeles Lakersa sakupio ih je 698 bodova, odnosno samo 18 više od Miamijevog Dwyanea Wadea.

  • Imam 24 godine i primio sam ovu nagradu. Nikada nisam pomislio da će ona stići tako brzo. Iskreno, nisam niti razmišljao na ovo priznanje premda bih lagao kada bih rekao da u njemu ne uživam. Težak se rad isplati, a snovi se uistinu ostvaruju - prokomentirao je James svoj naslov.

  • Pojedinačne nagrade dolaze zajedno s momčadskim uspjesima. Da nije bilo mojih saigrača ne bih niti ja bio nagrađen. Oni su ti koji su ovo omogućili - skromno će ponajbolji košarkaš današnjice pri najavi naslova NBA prvaka:

  • Ta će nagrada biti jednaka onoj drugoj koju ćemo također zajedno osvojiti, jedina je razlika što ću ovu čuvati u svojem domu. Naša misija nije završna, njen će kraj biti u junu, to je vrijeme kada želim novu proslavu.

NBA