Košarka
373

Teletović: Za reprezentaciju ću dati sve na Eurobasketu

Klix.ba
Mirza Teletović u dresu reprezentacije BiH (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Mirza Teletović u dresu reprezentacije BiH (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Mirza Teletović, bh. košarkaški reprezentativac i igrač Brooklyn Netsa, potvrdio je da će i naredne sezone igrati u NBA ligi.

Nakon što je Brooklyn eliminisan u doigravanju za prvaka najelitnije košarkaške lige u duelu sa Chicago Bullsima, gdje nije dobio veliku minutažu, Teletović je izjavio da će se za sezonu koja slijedi pripremati još više.

"Radit ću naporno tokom ljeta i sljedeće godine će stvari biti drugačije", kazao je Jablaničanin koji je u regularnom dijelu sezone igrao u 53 utakmice, sa prosjekom od devet minuta, 3,5 poena i dva skoka. Tokom borbe za titulu, naš je reprezentativac igrao tek u jednoj od mogućih šest NBA susreta.

"Ovo je moja prva godina u Brooklynu i igrati u playoffu je bio uspjeh. Igrači su se borili do kraja u posljednjoj utakmici koja je bila veoma teška", kazao je bivši igrač španske Caje Laboral.

On će biti jedan od najvažnijih igrača Ace Petrovića, selektora bh. košarkaške reprezentacije, na predstojećem Eurobasketu u Sloveniji, gdje će Zmajevi igrati u grupi sa Litvanijom, Makedonijom, Srbijom, Crnom Gorom i Letonijom.

"Pokušat ću vratiti svoju najbolju formu. Naljeto igramo sa reprezentacijom koja me treba i za koju ću dati sve od sebe", kazao je Mirza Teletović.