Košarka
47

Teletović: Teško je brzo reagovati u igri ako satima sjediš na klupi

Klix.ba
Mirza Teletović
Mirza Teletović
Dok treneri i igrači Brooklyn Netsa pokušavaju naći rješenje za loš početak sezone u NBA ligi, bh. reprezentativac Mirza Teletović pokušava naći svoje mjesto u timu u koji je prošle godine stigao kao glavno pojačanje.

Iako nije imao puno prilike da igra, Teletović ovu sezonu smatra lakšom nego što je to bila prva. Navikao se na njujorške gužve, saobraćaj, brz život... U razgovoru za The Brooklyn Game ispričao je kako je u BiH situacija potpuno drugačija.

"U Bosni je sve sporo, jednostavno. Šta god hoćete možete obaviti u bilo koje doba. Ovdje uvijek morate dolaziti na vrijeme", kazao je 28-godišnji košarkaš.

Dok se njegov tim muči sa povredama glavnih igrača u rotaciji, Teletović se bori da uopšte ugleda parket. Nakon sjajnih partija u Euroligi, koje je zabilježio prije dolaska u NBA, ovo vrijeme mu teško pada.

"Ako ne igrate, pa potom uđete u igru, totalno ste van ritma i van kontrole. Možete trenirati koliko god hoćete, ali to nije forma koju oblikuje sama utakmica", izjavio je Teletović.

"Uvijek sam pozitivan i pokušavam to i ostati. Uvijek navijam za kolege i pokušavam iz svega izvući nešto pozitivno, ali ponekad je to jako teško. U nekim trenucima osjećam kao da bih mogao pomoći, ali je pitanje koliko brzo možete reagovati ako ste satima sjedili na klupi. Ponekad bude teško, ali se isto tako ponekad osjećate dobro, pogađate i promijenite cijeli tok igre", ispričao je Mirza.

Ciklični paradoks kaže: da bi dobio više minuta Teletović mora igrati bolje. Ali da bi igrao bolje, treba mu više vremena na parketu.

Na pitanje da li smatra da je u toku ove dvije sezone dobio ulogu u timu, odgovorio je: "Ne znam. Samo se nadam najboljem. Kad uđem u igru imam neku ulogu, ali je potrebno vrijeme kako bi se ta uloga razvila i kako bih znao šta trebam raditi".