Košarka
1

Teletović se pridružio kolegama iz reprezentacije u Kranjskoj Gori

FENA
Mirza Teletović (Foto: Arhiv)
Mirza Teletović (Foto: Arhiv)
Kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Mirza Teletović jučer je stigao u Kranjsku Goru u Sloveniji, gdje se priključio reprezentativnim kolegama na pripremama za prvenstvo Evrope u Sloveniji, koje počinje 4. septembra.

Kako je Agenciji Fena kazao selektor reprezentacije BiH Aleksandar Petrović, Teletović je već odradio dva treninga, u dobroj je formi i uklopio se u "odličnu radnu atmosferu reprezentacije BiH" u Kranjskoj Gori.

"Formu Teletovića treba analizirati u sklopu cijele ekipe. Njegovo fizičko stanje je zadovoljavajuće i vjerujem da će u punoj snazi biti za desetak dana kada počinju prve kontrolne utakmice", kazao je Petrović.

Selektor BiH je naglasio da je atmosfera u ekipi na najboljem nivou, te da za reprezentativce ima samo riječi hvale.

"Igrači koji su odsustvovali iz reprezentacije neko vrijeme kao što su Gordić i Bavčić, kao i novi igrači u dresu BiH poput Stipanovića, Šutala i Halilovića, zauzeli su svoje mjesto unutar ekipe i moram priznati da će na meni biti veoma teška odluka da odaberem završni tim od 12 igrača koji će predstavljati BiH na EP-u u Sloveniji", zaključio je Petrović.

Reprezentacija BiH započet će evropsko prvenstvo u Sloveniji utakmicom protiv selekcije Latvije 4. septembra u dvorani Podmezakla u Jesenicama.