Nakon poraza od Finske
7

Teletović: Porazi su pobjede ako se nauče lekcije, mi ćemo učiti jer znamo da možemo

Piše: K. H.
Mirza Teletović (Foto: H. M./Klix.ba)
Mirza Teletović (Foto: H. M./Klix.ba)
Košarkaška reprezentacija BiH je na nevjerovatan način poražena od Finske u susretu četvrtog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo nakon što je većinu utakmice imala prednost između 15 i 20 poena razlike, a na kraju smo poraženi rezultatom 81:77.

Prvu, drugu i treću četvrtinu bh. košarkaši odigrali su fantastično, Finci nisu imali odgovor na odličnu igru izabranika Vedrana Bosnića, ali potpuno nejasan pad koncentracije u posljednjoj četvrtini doveo je do toga da su gosti prvo anulirali, a zatim i preuzeli vodstvo i stigli do pobjede.

Nakon meča prvi čovjek Košarkaškog saveza BiH Mirza Teletović poručio je da se u svakoj pobjedi i porazu moraju naučiti lekcije.

"Hvala Zenici, hvala navijačima, hvala igračima, hvala svima koji vjeruju i onima koje ćemo srcem, željom, voljom, iskrenošću i hrabrošću 'natjerati' da vjeruju. I porazi su pobjede, ako se nauče lekcije, a mi ćemo se potruditi da naučimo jer znamo da možemo. Šteta zbog posljednje četvrtine, šteta zbog igrača koji su odigrali fantastično. Šteta i zbog Vedrana, ali i zbog publike koja nas je nosila. Vratit ćemo se opet u Zenicu, jer ovaj grad zaslužuje da u njemu slavimo naše pobjede", poručio je Teletović.

Našu reprezentaciju do kraja kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo očekuju još dva susreta, a mi ćemo igrati protiv Bugarske na svom terenu i protiv Češke u gostima.