Košarka
21

Teletović ohrabrio Bosha: Ne brini se, bit ćeš dobro i počet ćeš trenirati brzo

Klix.ba
Nakon dobrih vijesti da su krvni ugrušci iz njegovih pluća nestali, bh. košarkaški reprezentativac i član Brooklyn Netsa Mirza Teletović uputio je riječi podrške zvijezdi Miami Heata Chrisu Boshu, koji je također obolio od plućne embolije.
Chris Bosh i Mirza Teletović (Foto: AFP)
Chris Bosh i Mirza Teletović (Foto: AFP)
"Želim reći Chrisu Boshu da se ne brine. Bit će dobro i počet će trenirati veoma brzo", izjavio je Teletović u jednom od prvih razgovora za medije nakon što mu je dijagnosticirana embolija pluća 23. januara.

Teletović je kazao da u njegovim plućima više nema ugrušaka, koji su najvjerovatnije nastali nakon teškog udarca u kuk 8. decembra tokom utakmice protiv Cleveland Cavaliersa.

Naš reprezentativac je počeo trenirati prije tri sedmice te bez problema trči, skače i zakucava. Međutim, još uvijek ne ulazi u fizičke duele. To će se dogoditi u julu, kada završi terapiju. Potpuni povratak košarci se očekuje sljedeće sezone, što je dobra vijest s obzirom na ozbiljnost situacije u kojoj se prvobitno nalazio.

"Nisam znao o čemu se radi i koliko je zapravo bilo ozbiljno. Trener Tim Walsh mi je rekao da je veoma ozbiljno i da se moram vratiti u bolnicu. Veoma je važno to što je problem otkriven na vrijeme", dodao je Teletović.

Dvadesetdevetogodišnji košarkaš ima ugovor s Netsima do kraja sezone, što mu je treća sezona po ugovoru vrijednom 9,7 miliona dolara, koji je potpisao 2012. godine. Netsi imaju mogućnost produženja ugovora za sezonu 2015/2016. ponudom od 4,2 miliona dolara. Da li će do toga doći, zavisi od njega.

"Definitivno volim Netse. Oni su bili moj prvi izbor nakon dolaska u NBA. Volim ovaj tim, saigrače i grad. Navijači su nevjerovatni. Mislim da Brooklyn ima jedne od najboljih navijača u NBA-u. Nadam se da ću ostati", završio je Teletović.