Košarka
28

Teletović, Nurkić i druge zvijezde u posljednjoj utakmici Ivana Opačka

Piše: E. M.
Foto: E. M./Klix.ba
Ibrahim Muratović, Ivan Opačak i Goran Bulajić (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Zenički košarkaš Ivan Opačak nakon 24 godine bavljenja košarkom najavio je svoj rastanak od narandžaste lopte.

Povodom njegove posljednje utakmice u Gradskoj areni u Zenici bit će odigrana utakmica "Crni vs. Crveni" gdje će igrati Mirza Teletović, Jusuf Nurkić i druge zvijezde.

Sudar ekipa "Crnih" i "Crvenih" sastavljenih od poznatih košarkaških imena za sve Zeničane 20. juna priredit će nesvakidašnji događaj. Predsjednik Omladinskog košarkaškog kluba "Čelik" Goran Bulajić je kazao kako je ideja došla upravo od Opačka koji je ovom utakmicom želio završiti svoju karijeru.

"Vođeni time da Zenica, Zeničko-dobojski kanton i Arena zaslužuju ovakvu noć, odlučili smo napraviti dvije ekipe s većim brojem igrača. U jednoj ekipi će biti Teletović, Nurkić, Burko, Milinović, dok će u drugoj ekipi nastupati košarkaši Čelika s kojima je Opačak igrao", kazao je Bulajić.

Organizatori su istakli da su svi kontakti s igračima direktno obavljeni i da su svi najavili svoj dolazak 20. juna u Gradsku arenu u Zenici. Cilj jednog ovakvog događaja je bio da se promoviše košarka te da se animiraju najmlađi Zeničani.

"U poluvremenu ćemo pokušati da i naši mališani budu dio ove priče, a spektakl za sve posjetitelje priredit će i košarkaški akrobati iz Mađarske", dodao je Bulajić.

Opačak je kazao kako ovaj događaj ne vidi kao utakmicu već kao događaj gdje će se svi igrači koji su nosili dres Čelika okupiti na jednom mjestu.

"Ovo ne bih mogao realizirati bez pomoći drugih ljudi, a da sam htio pozvati sve igrače s kojima sam igrao u svojoj karijeri, to bi bilo zaista mnogo posla. Ovaj događaj je bitan za mene i moju porodicu i nadam se da ćemo svi uživati", izjavio je Opačak.

Košarkaškom spektaklu u Gradskoj areni u Zenici koji će biti održan 20. juna u 18 sati prisustvovat će i Zoran Savić, Dževad Alihodžić, Dragan Kisić i mnogi drugi specijalni gosti koje organizatori još nisu htjeli otkriti.

Cijena ulaznice je 5 KM, a sav novac bit će usmjeren na popularizaciju košarke kod mlađih Zeničana.