Košarkaš Netsa za Klix.ba
111

Teletović: I ja uživam u igrama Edina Džeke

Piše: Edin Isanović
Mirza Teletović
Mirza Teletović
Novi igrač NBA tima Brooklyn Netsa, Mirza Teletović, vratio se iz SAD-a i priključio se pripremama državnog tima. Napominje da mu je potpisivanje ugovora (stavio paraf na tri godine) bilo dosta emotivno.

“Dojmovi su zaista impresivni. Ispalo je odlično, sa ovakvim raspletom sam sretan, napravljen je vrhunski posao. Oni su pokazali koliko me cijene i naglasili su mi da od mene očekuju dobre partije. Mislim da je ovo odličan potez kako za klub, tako i za mene. Oni žele da im ja pomognem u njihovim ambicijama. Na meni je da opravdam ukazano povjerenje“, kaže Teletović za Klix.ba.

Liga koja će savršeno odgovarati

Kapiten bh. tima podvlači da je upoznao čelnike kluba i igrače.

"Zaista radi se o ozbiljnoj ekipi koja ima velike ambicije u narednoj sezoni. Izgradili su i novu dvoranu u kojoj će igrati svoje utakmice. Mislim da će Netsi u budućnosti koračati pravom stazom i da će klub iz godine u godinu biti sve jači. To je veliki tim, baš ću uživati".

Bh. reprezentativac naglašava da je kao dječak maštao da jednoga dana zaigra u najjačoj ligi svijeta.

"Moj san je ostvaren. Naravno da sam želio da se okušam u NBA ligi. Sjajna je spoznaja da ću igrati u najkvalitetnijoj ligi na planeti. Mislim da će mi savršeno odgovarati. Kada vas želi neki klub iz te lige onda je odlazak posebno drag. Kada se sjetim da ću igrati u sjajnoj atmosferi, zaista se osjećam posebno".

Optimista pred utakmice reprezentacije

Košarkaš koji je zadivio sve zaljubljenike čarobne igre pod obručima u Evropi kaže da se u Sarajevo vratio privatnim avionom. Objasnio je da nacionalni tim odlično radi na pripremama.

"Atmosfera je na vrhunskom nivou, svi igrači daju sve od sebe kako bi se nametnuli selektoru Aci Petroviću. Posebno bih pohvalio nove košarkaše koji na treninzima pružaju maksimum. Prije početka kvalifikacija odigrat ćemo nekoliko prijateljskih utakmica. Sagledavajući dosadašnji učinak ocjene su pozitivne, optimista sam. Mislim da možemo napraviti dobar rezultat".

Mirza Teletović je sve izborio sam, isključivo košarkaškom vještinom, izvrsnom igrom. Za naš portal prokomentarisao je izjavu Edina Džeke koji je rekao da će se buditi rano ujutro kako bi posmatrao njegove partije na NBA parketima.

"Edin je zvijezda, vrhunski nogometaš. On je veliki patriota i pravi profesionalac. Za sve što je do sada uradio zaslužuje 'palac gore'. Pročitao sam to što je rekao, hvala mu. I ja sam, sa velikim zadovoljstvom, gledao većinu njegovih utakmica. Uživao sam", zaključio je naš sagovornik.