Euroliga
0

Teletović i Domercant najbolji igrači večeri

Totalsport
Henry Domercant
Henry Domercant
Večeras su odigrane dvije utakmice drugog kola košarkaške Eurolige u kojima su najbolji pojedinci bili bh. reprezentativci Mirza Teletović i Henry Domercant...

U jednom od derbija prvog kola Caja Laboral je u sjajnoj utakmici slavila u Istanbulu protiv Fenerbahčea sa 69-66, a najzaslužniji za pobjedu španskog sastava bio je najbolji igrač Bosne i Hercegovine Mirza Teletović.

Teletović je na parketu proveo čak 36 minuta i za to vrijeme je upisao 23 poena i 6 skokova. Za dva poena je Teletović šutirao 6/11, za tri 3/7, a sa linije slobodnih bacanja 2/4, za ukupan index 21.

Omer Onan je sa 16 poena predvodio poraženu momčad, a Emir Preldžič je upisao 2 poena i 2 skoka.

Henry Domercant ima velike šanse da bude najbolji igrač prvog kola Eurolige. Bh. reprezentativac je večeras odigrao skoro savršenu utakmicu, ali ni to nije bilo njegovom Unicsu da izbjegne domaći poraz od Montepaschija 71-79.

Domercant je utakmicu završio sa 20 poena, 7 skokova, 2 asistencije, 1 ukradenom loptom i 3 izgubljene. Za dva poena je šutirao 4/6, za tri 4/6, a sa linije slobodnih bacanja 10/11. Utakmicu je završio indexom 35.

Ipak, protiv gostiju kod kojih su se svi igrači osim Pietra Aradorija upisali u strijelce nisu mogli doći do pobjede. Prvo ime talijanskog prvaka bio je Rimantas Kaukenas sa 14 poena, a David Andersen je dodao 13.

Euroliga prvo kolo:

Fenerbahče –Caja Laboral 66-69 Unics Kazan – Montepaschi Siena 71-79