Kup Mirza Delibašić
123

Teletović: Hvala porodici Delibašić, ovo je najmanje što smo mogli uraditi za Kinđeta

Piše: K. H.
Mirza Delibašić (Foto: H. M./Klix.ba)
Mirza Delibašić (Foto: H. M./Klix.ba)
Predsjednik Košarkaškog saveza BiH Mirza Teletović rekao je kako je preimenovanje Kupa BiH u Kup Mirza Delibašić najmanje što je KS BiH mogao uraditi za legendarnog Kinđeta.

Podsjećamo, Upravni odbor KS BiH danas je donio odluku da Kup BiH od sezone 2018/2019. nosi naziv Kup Mirza Delibašić.

"Upravni odbor KS BiH, u čast najvećem bh. košarkašu svih vremena, donio je odluku da Kup BiH nosi naziv Kup Mirza Delibašić. To je najmanje što smo mogli uraditi za Kinđeta, najvećeg kojeg je naša zemlja ikada imala i kojeg će imati", kazao je Mirza Teletović.

On se nakon toga zahvalio porodici Delibašić koja je dopustila korištenje imena te je pozvao sve klubove da se ponašaju fer i sportski.

"Zahvalio bih se i porodici Delibašić koja nam je dopustila korištenje imena i pozvao sve košarkaške klubove da se u Kupu Mirze Delibašića ponašaju fer i sportski i daju sve od sebe da na terenu zasluže ovaj trofej.Trebaju biti ponosni i sretni što će u njihovim vitrinama stajati trofej s Kinđetovim imenom i prezimenom", istakao je predsjednik KS BiH.

Za kraj, Teletović je poželio sretne nadolazeće praznike.

"Iskoristio bih ovu priliku i svima koji slave čestitao Božić i novogodišnje praznike, da ih provedu u miru, zdravlju i veselju", poručio je nekadašnji kapiten reprezentacije BiH.