Košarka
313

Teletović donirao opremu za trening rukometašicama Neretve iz Jablanice

Klix.ba
Kapiten košarkaške reprezentacije BiH Mirza Teletović u Sarajevu je ugostio rukometašice Neretve iz Jablanice kojima je odlučio donirati opremu za trening.

Neretva, koja se takmiči u Drugoj ligi, ima ambiciju da uđe u najviši rang ženskog rukometa, što bi bio veliki uspjeh za mladi kolektiv, kojeg će sa klupe predvoditi nekadašnja reprezentativka BiH u nogometu i rukometu Sabina Pehić.

Jedna od najsvestranijih sportašica koju je BiH ikad imala, u Neretvu je dovela nekoliko odličnih rukometašica i to iz Premijer lige, a koje su, opet, prepoznale ambicije jablaničkog sastava.

"Jablanica je grad koji je poznat po sportskim uspjesima. Košarkaši su, nažalost, propustili priliku da uđu u viši rang, a vjerujem da će im to poći za rukom u narednoj sezoni, baš kao i rukometašicama, kojima želim mnogo sreće u nastojanjima da izbore Premijer ligu. Sabina, inače moja velika prijateljica, okupila je jaku ekipu i uz njeno znanje, koje će prenositi igračicama, vjerujem da će Neretva slijedeće godine jurišati i na titulu prvaka BiH", kazao je Teletović, koji je rukometašicama Neretve uručio opremu za trening.