Košarka
83

Teletović dolazi na razgovor sa selektorom: Poželio sam domaću košarku

Klix.ba
Mirza Teletović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mirza Teletović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Najbolji bh. košarkaš i kapiten reprezentacije naše zemlje Mirza Teletović sutra će se pojaviti na prvom okupljanju uoči starta priprema za Evropske prvenstvo. Kao što je poznato, Teletović po ugovoru kojeg ima sa NBA, ne smije na pripremama provesti više od 35 dana, te će se ekipi priključiti 15. jula, ali će doći u Sarajevo kako bi obavio razgovor sa Duškom Ivanovićem, novim selektorom naše reprezentacije.

Do tada Mirza će samostalno trenirati u Jablanici, kao što je to činio sve ovo vrijeme, te će maksimalno spreman dočekati početak priprema.

"Zbog pravila sa kojim ste već upoznati ne mogu od prvog dana biti sa ekipom, što mi je izuzetno žao. Međutim, trudit ću se da ne zaostajem za saigračima", kaže Teletović, dodajući kako se poželio domaće košarke, nakon što je odigrao više od 90 utakmica prošle sezone u NBA.

"Imao sam dobru sezonu, a vjerujem da budućnost donosi još više prostora za mene. Ipak, sada sam maksimalno fokusiran na pripreme reprezentacije, sa kojom želim izboriti još jedan EP, a onda pokušati napraviti iskorak i proći u taj famozni drugi krug. Mislim da imamo snagu i kvalitet za to", dodao je.

Teletović tvrdi kako mu je žao što sa ekipom neće biti Nihada Đedovića, koji je operisan, ali da vjeruje u našu snagu.

"Pogledom na spisak jasno je da imamo spoj mladosti i iskustva, a uvjeren sam da će nas selektor posložiti na najbolji način i iz svakog igrača izvući maksimum. Ima tu dosta mladih igrača, novih imena, odnosno dosta potencijala, koji će Ivanović znati usmjeriti i pretvoriti u kvalitet, koji nam je potreban", kaže kapiten bh. tima. Osvrnuo se i na Jusufa Nurkića, koji treba da potpiše ugovor sa Denver Nugetsima.

"Velika je stvar što je Nurkić izabran u prvom krugu na draftu i s obzirom na njegov potencijal, vjerujem da je pred njim sjajna budućnost. Sada će nas i protivnici drugačije gledati, jer se njegovim izlaskom na draft povećao i rejting bh. košarke. Od mene kao kapitena i starijeg saigrača, uvijek će dobiti savjet, kako on tako i ostali", rekao je Mirza Teletović, još jednom dodajući kako će se ekipi, maksimalno spreman za nove izazove, priključiti 15. jula.