Utakmice u tri dvorane
65

"Telemach Sarajevo Cup" će okupiti 300 talentovanih košarkaša iz regije

D. P.
Učestvovat će 20 klubova iz BiH i regiona (Foto: Telemach Sarajevo Cup)
Učestvovat će 20 klubova iz BiH i regiona (Foto: Telemach Sarajevo Cup)
Od 1. do 3. oktobra u glavnom gradu BiH će biti održan jedinstveni turnir za sve regionalne košarkaške nade “Telemach Sarajevo Cup”.

Turnir će okupiti dvije generacije dječaka u kategoriji pionira i kadeta te jednu generaciju djevojčica u kategoriji kadetkinja iz najboljih košarkaških klubova i škola košarke sa prostora zapadnog Balkana.

Organizator ovog događaja, za kojeg su učešće potvrdile ekipe iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH, je Udruženje za razvoj sporta i kulture “Sportkult”. Promoter prvog "Telemach Sarajevo Cupa" je Mirza Teletović.

"Sve je spremno za 'Telemach Sarajevo Cup'. Očekujemo dolazak 300 igrača iz 20 klubova i škola košarke iz regije. Planirano je održavanje 48 utakmica istovremeno na tri lokacije, u Skenderiji i dvoranama Hotela Hills, a sve utakmice zbog aktuelnih epidemioloških mjera će se održavati bez prisustva publike", istakao je Dejan Radović, direktor Udruženja “Sportkult”.

Značaj ovog događaja prepoznala je i kompanija Telemach.

"'Telemach Sarajevo Cup' pruža priliku mladim talentima dalje usavršavanje, ali i priliku da pokažu svoje umijeće iz oblasti košarke. Sigurni smo da će pomoć naše kompanije biti dodatni podstrek za njihove plasmane kao i da će ovaj projekat postati u budućnosti tradicionalni događaj", istakao je Admir Drinić, generalni direktor kompanije Telemach.

Turnir se igra pod sloganom "Zajedno za košarku, zajedno za budućnost".