Ludnica u Euroligi
8

Tanka je linija od junaka do tragičara: Okobo prokockao pobjedu Monaca u nestvarnoj završnici

E. K.
Monaco - Panathinaikos (Foto: Screenshot)
Monaco - Panathinaikos (Foto: Screenshot)
Francuski košarkaš Ellie Okobo je ponio epitet tragičara susreta između njegovog Monaca i Panathinaikosa koja je odlučena u posljednjoj sekundi.

Okobo je na 2.5 sekunde do kraja pogodio za dva poena uz dodatno slobodno bacanje te je izgledalo da je susret okončan.

Ipak, košarkaš Monaca je odlučio da namjerno promaši bacanje, ali je promašio i obruč nakon čega je Matthias Lessort uhvatio skok u napadu.

Ergin Ataman je pozvao minutu odmora, a Marius Grigonis je pogodio fenomenalnu trojku i donio trijumf grčkom velikanu.
PAO je na kraju slavio rezultatom 91:90 što je bila njihova osma pobjeda u 15. kolu Eurolige dok je Monaco zabilježio sedmi poraz.

Do pobjede ih je vodio Sloukas sa 17 poena, četiri asistencije i tri skoka dok je Lessort dodao 16 poena uz četiri skoka. Junak grčkog sastava Marius Grigonis je meč okončao sa 15 poena i po dva skoka i asistencije, a Nunn je dodao 14 uz četiri asistencije. Mitoglou je susret završio sa 12 poena, sedam skokova i tri asistencije, a još je dvocifren bio Vildoza sa 11 poena i dva skoka.

Kod Monaca je najbolji bio Diallo sa 17 poena, šest skokova i dvije asistencije dok je James dodao 16 uz šest asistencija i četiri skoka, a Okobo je susret završio sa 15 poena, četiri skoka i tri asistencije. Walker je susret završio sa 13 poena, tri skoka i dvije asistencije, a još je dvocifren bio Hall sa 11 poena i četiri skoka.