Prešao u Škofju Loku
12

Talentovani bh. košarkaš Emir Topalbećirević karijeru nastavlja u Sloveniji

E. B.
Emir Topalbećirević
Emir Topalbećirević
Emir Topalbećirević, 18-godišnji košarkaš iz Bosne i Hercegovine potpisao je sa KK Škofja Loka iz Slovenije ugovor na godinu dana, uz mogućnost produženja saradnje na još dvije godine.

Emir je ovim prvim profesionalnim ugovorom nastavio svoj razvojni put. U karijeri igrao je u mlađim kategorijama KK Real Way, OKK Spars, KK Koš a zadnje četiri sezone u Univerzitetskom košarkaškom klubu Igman Burch. Također, bio je član kadetske reprezentacije BiH 2019. godine.

Visok je 201 cm i igra na poziciji četvorke, a u mlađim kategorijama igrao je i na poziciji pet. Krasi ga dobar šut kao i odličan pregled igre.

"Sretan sam jer karijeru i svoj košarkaški razvoj mogu nastaviti u državi koja je aktuelni evropski prvak i u kojoj je košarka izuzetno popularna. Ja ću igrati za U-20 selekciju, a svima nam je cilj, i meni i stručnom štabu, da se nakon procesa privikavanja na novu ekipu, priključim i prvom timu", izjavio je Topalbećirević, inače sin našeg najpoznatijeg sportskog komentatora Sabahudina Topalbećirevića.

Kako je dodao, posebno je ponosan na činjenicu da u Sloveniji nastavlja obrazovanje s obzirom da je upisao studij sportskog menadžmenta na Univerizitetu u Mariboru, jer kako kaže, sport je izuzetno važan u njegovom životu, jer od kada zna za sebe, to je bila dominantna sfera njegovog interesovanja.