Košarka
0

T-Wolvesi iznenadili Lakerse u gostima

Klix.ba
Minnesota Timberwolvesi su došli do najveće pobjede u istoriji kluba dok im je najbolji igrač sjedio na klupi. I Kevin Garnett je skoro poludio.

Sa Garnettom na klupi nakon što je dobio šestu ličnu nakon sumnjivog faula, Timberwolvesi su dali sedam slobodnih bacanja u posljednje 24,3 sekunde utakmice u kojoj su porazili Los Angeles Lakerse rezultatom 114-110, čime su poveli u seriji nad trostrukim prvacima svijeta rezultatom 2-1.

"Bio sam očajan, znao sam da ne mogu doći tamo i pomoći mom timu", rekao je Garnett. "Ali sam našao drugih načina da pomogne, da ih motiviram, da pređu preko svega toga. Postao sam cheerleader T-Wolvesa bez suknjice i pufnica".

Garnett je završio sa 33 poena, 14 skokova, 4 asistencije i 4 blokade prije nego što je morao izaći iz igre nakon prvih 12 sekundi produžetka. Stavio je ruku na leđa Roberta Horrya dok ga je čuvao, i Horry je ko mrtav pao na parket.

"Nisam ga ni dotakao. Znam kako se faulira", rekao je Garnett. Troy Hudson je dao 27 poena, dok je Wally Szczerbiak dodao 13. Također treba napomenuti da je ovo prvi put da su Lakersi izgubili na domaćem terenu u posljednjih 15 odigranih utakmica.

Rezultati:

ISTOK Indiana Pacers (1) - (2) Boston Celtics

83:101 NJ Nets (2) - (1) Milwaukee Bucks 103:101

ZAPAD Minnesota T-Wolves (2) - (1) LA Lakers 114:110 (OT)

NBA