Reakcija za svaku pohvalu
44

Svima nam u životu treba jedan Pozzecco: Pogledajte kako je selektor Italije utješio tragičara

K. H.
Foto: Screenshot/Twitter
Foto: Screenshot/Twitter
Selektor košarkaša Italije Gianmarco Pozzecco još jednom je oduševio košarkaški svijet reakcijom prema Simoneu Fontecchiju, tragičaru ove selekcije koji je promašio pobjedu protiv Francuske za polufinale Eurobasketa.

Naime, Italija je imala dva slobodna bacanja, vrlo vjerovatno i za pobjedu u meču protiv Francuske, s obzirom na to da su imali vodstvo od 77:75 i to 16 sekundi prije kraja, ali Fontecchio se nije uspio smiriti, oba puta je bio neprecizan, nakon čega na drugoj strani Heurtel pogađa za 77:77 i odvodi meč u produžetke.

Kada je selektor Italije pozvao time-out pet sekundi prije kraja, kako bi njegov tim dogovorio posljednju akciju u regularnom dijelu i pokušao doći do pobjede, prvo što je uradio bio je odlazak do Fontecchija te ga je zagrlio, utješio i ohrabrio za nastavak utakmice.

"Svima nam treba Gianmarco Pozzecco u životu", poručili su sa zvanične stranice Eurobasketa uz videosnimak reakcije selektora Italije.

Ipak, Fontecchio ni u posljednjem pokušaju nije bio precizan, pa je meč otišao u produžetke gdje su više znanja i koncentracije imali Francuzi koji su na kraju slavili rezultatom 93:85.