{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Svi na utakmicu u Skenderiju i navijajte za djecu i košarkaše

30.8.2013. u 11:28
24
1
Svi na utakmicu u Skenderiju i navijajte za djecu i košarkaše
24
Svi na utakmicu u Skenderiju i navijajte za djecu i košarkaše
U subotu, 31. augusta 2013. godine, u KSC Skenderija u 20 sati bit će održana humanitarna revijalna košarkaška utakmica “Fer igra za fer djetinjstvo” u kojoj će snage odmjeriti sadašnja bh. reprezentacija, predvođena Mirzom Teletovićem, i reprezentacija BiH iz 1993, pojačana mladim košarkaškim nadama.
Revijalna utakmica dio je dana posvećenog djeci svih nacionalnosti i različitih mogućnosti u BiH, koji organiziraju USAID i Košarkaški savez BiH, a u cilju promocije prava na obrazovanje djece iz najugroženijih socijalnih grupa.

Utakmica se simbolično održava u vrijeme posljednjih priprema za novu školsku godinu, ali i dan pred odlazak bh. reprezentacije na ovogodišnje Košarkaško prvenstvo Evrope.

Osim revijalne utakmice, bit će održana i cjelodnevna zabava koja će početi u 15 sati Dječijim karnevalom na Trgu Oslobođenja, a sa istog trga u 18:30 do KSC Skenderija bit će upriličena Šetnja za prava djece, koja ima za cilj promovirati toleranciju i ravnopravan pristup obrazovanju za sve.

Ulaz na sve događaje je besplatan, a dobrovoljni prilozi bit će utrošeni za gradnju pristupa školama za djecu s posebnim potrebama, nabavku medicinskih pomagala koja im nedostaju, kao i kupovinu udžbenika za najsiromašnije učenike širom BiH.

Dođite, zabavite se i navijajte za djecu i košarkaše.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: