Finale play-offa
0

Sve je spremno za susret Širokog i Igokee

FENA
Foto: Fotoservis
Foto: Fotoservis
Prvi susret finala play-offa košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine između Širokog TT Kabeli i Igokee na rasporedu je u srijedu u Širokom Brijegu.

Branitelj naslova prvaka BiH Široki pokušat će da dođe do nove titule i nastupa u regionalnoj ligi, a u slučaju odigravanja pete utakmice imat će prednost domaćeg terena.

U klubu su istakli da je sve spremno za prvu utakmicu, koja će biti odigrana u dvorani Pecara u srijedu u 19.30 sati.

Sportski direktor Širokog Predrag Mikulić na pres-konferenciji je izjavio da je klub osigurao direktan tv prijenos, a da je za gledaoce u dvorani pripremljen poseban program i nagradna igra.

Kapiten Širokog Šime Špralja smatra da ekipa treba zadržati ritam do kraja finalne serije, da bi odbranila naslov prvaka.

"Igokea je napadačka ekipa i zato moramo držati odbranu kao i tokom cijele sezone. Imamo dobar ritam i to treba zadržati do kraja finalne serije", rekao je Špralja.

Prvotimac ekipe iz Širokog Brijega Hrvoje Puljko očekuje teške mečeve, ali vjeruje da njegov tim može na kraju da slavi pobjedu.

"Mislim da će svaka utakmica, od prve do zadnje minute, biti jako teška. Na nama je uloga favorita, dok će Igokea biti rasterećena i igrati bez pritiska. Bitno je da osvojimo naslov i da pehar ostane na Pecari te na kraju da svi idemo na zasluženi odmor", rekao je Puljko.

Finalna serija prvi put se igra na tri dobijene utakmice.