Košarka
0

Sutra Sloboda Dita - Zrinjski

FENA
Košarkaši "Sloboda Dite" u 13. kola Prvenstva BiH dočekuju u Mejdanu ekipu "Zrinjski MC" iz Mostara. Tim povodom danas je u prostorijama Kluba održana redovita konferencija za novinare, na kojoj je rečeno da tuzlanski košarkaši veoma ozbiljno prilaze sutrašnjoj utakmici, s obzirom na to da je "Zrinjski" veoma nezgodan protivnik, koji ih je u prošlom prvenstvu iznenadio u Mejdanu.

"Zrinjski ima vrlo dobre igrače, koji, doduše, još nisu uigrani, ali kao pojedinci dobro rade. Utakmicu moramo shvatiti veoma ozbiljno i koncentrirano ući u susret. Očekujem da u Mejdan dođe veliki broj Tuzlaka - ljubitelja košarke, da nas bodre i da u novu godinu uđemo sa pobjedom", rekao je, uz ostalo, trener "Slobode" Senad Muminović.

"Utakmica sa Zrinjskim nama je veoma bitna. Oni su jedna od rijetkih ekipa koja nas je prošle godine pobjedila u Mejdanu i mislim kako nam je to dovoljna opomena da sutra damo svoj maksimum. Prethodne utakmice otvarali smo loše na domaćem parketu. Ovaj put dat ćemo sve od sebe da pobjeda ni jednog trenutka ne dođe u pitanje", kazao je Milan Milošević, obraćajući se novinarima u ime igrača.